Wednesday, June 1, 2011

Rombongan YAB Menteri@Chicago

Alhamdullah, tugasan yg diamanahkan oleh Education Malaysia Chicago telah aku laksanakan sebaik mungkin.. huuu~ ntahlah YAB Menteri KPT, Datuk Seri Khaled Nordin dn rombongan berpuas hati atau tidak dgn layanan aku.. keja aku mudah jer pown.. bwk, iring dn kasi tips bershopping di Chicago neh~ haaa~ aku tersangat lah suka!!

 gambar kenang2an bersama YAB Menteri Pengajian Tinggi Malaysia, Datuk Seri Mohammad Khaled Nordin sesama lawatan rasmi ke Chicago, 2011.

sepanjng jnjalan2 dgn menteri di chicago.. aku baru tau, brg2 BESH yang harus dimiliki sebelum aku balik ke Malaysia.. kalu di malaysia, jgn harap la aku mampu beli!! antaranya ialah::- TUMI luggage bag!! mmg cntik habez design diaa!! itu target aku next shopping!! (hee~ sedangkan aku dh ada T-Tech!!)

since aku mengikut YAB Menteri dn rombongan dan menasihati tatacara pembelian.. (part neh paling aku suka).. so, aku pun ter"ikut" mmbeli.. haa~ tp org lain bayar laaa~ hahahahahhahahhahhhaaaa~ mmg besh kan kalu hari2 mcm neh!! teringat pesanan mmber baik aku, "kor buat jer semampu mungkin, yg lain berserah".. so, dlm kes neh aku pun berserahhh.. tak kisah la apa yang org nk kasi- aku ambik jer.. dn diakhiri dgn ucapan TERIMA KASIH.. ok tak erk??


hadiah #1 - paling aku suka dn xsangka~
 
Dh lama aku mengintai drp tirai kamar dn mengidamkan sling bag coach nehhh~ aku penah tgk kt coach man outlet factory… tp aku batalkan niat dn keinginan, psl aku rasa xberbaloi nk beli brg USD 300 utk satu bag!! Bersepah2 benda aku leh buat dgn RM 900!!! Huuu~ ttba, dlm jenjalan kali neh, aku di OOOOFFFFERRRR dgn bag neh!! Apa lagi, tnpa segan dn silu + mukan tak malu aku, aku terus hambikkkkkkk!! Haa~ terima kasih kepada yg membayar! Itu jew nk ckp!! Heeeeeee~

keja aku memerlukan akn berkemeja.. hari2 plak tuu~ huuuuuuuuuuu!! malas tol nk menggosokkkkkk kemejaaa!! (ade sesiapa nk offer diriii??) so, aku diberikan 2 kemeja from Zara Men Collection.. katanyer, sebagai motivasi keja~ harp2 lepas neh semakin rajin lew aku ke kelas... haaa!! hampeh tol alasan tu knnnn??!



next, aku ke hard rock cafe chicago~ tmpat yg aku xpenah terlintas nk gi.. haa~ tp ok la~ tempat neh tak ler sekejam mana yang aku sangkakannn~ mmg besh lepak kt sini~ heeee~ smpai jam 3 pagi gak r aku kt cnehh~ haa!! beshhhh!!

lepas tu, 

aku kebas Levi's dua pasang! hee~ since mrk dh offer baik punya, tak kn aku nk diam2 jer kan.. aku ambik ler secukup dn seenak rasa.. haa~ aku mmg minat LeVi's.. kt mlysia aku bli kt bundle jer.. sebb tak xder duit~ huuuu~ so, kt sini aku balas dndam.. tetambah bila free mcm neh kann~

since aku dh ada ipad, xkn aku nk angkot ipad lagi kan???!! jgn tamakkkkkk!! spjang keadaan rombongan menteri, aku berjaya jual 7 buah ipad~ heee~ so, aku xmau byak.. cover neh pun dh cukup.. haa~ PURPLE tuuu~ xleh blahhhhh!!
aku minat akan pencil picit2 neh.. wktu mrk beli pen, aku sibuk2 crik pencil.. gelagat aku diperhatikan (mcm crita seram la plakkk).. heee~ so, aku jumpa pencil tekan nehh~ berat dn tertarik tol.. apa lagi aku smabr la.. tym nk bayar, ada suara berkata2, "xpe, ini sy blanja kamu"!!! ahax!!! pucuk dicitaaaaa!!!!!!
dan akhir skali kasut neh~ hee~ prinsip aku mudah jer.. kalu kasut tu leih usd 45 aku tak kan beli.. berlainan dgn neh.. sebb ada urg baik hati kasi.. aku malu2 kucing dn trima sj~ haaaaa~

oleh itu,
dgn rasa rendah diri, sy ingin mohon maaf sekiranya sepanjang rombogn DS kt sini,
ada terkurang dn tersalah kata~ termarah2 tym driving, terberi nasihat shopping yg berlebih2 etc.. mohon maaf.. dn diharapkan jgn serik yer!! persahabatn dn perkenalan dgn semua2, sgt dihargai dn satu penghormatan kepada saya!! sy akn hubungi DS dn rombongan bila sy pulang ke malaysia nanti!

~bila katek berkata-kata~
"kawan biar beribu"

7 comments:

Hazrie said...

Kau tauk sik apa yg paling aku sik suka pasal kau pis... paling aku sik suka mun kau cerita pasal pengalaman soping kau n apa yg kau dah oleh dari sesi soping kau ya... ya paling aku sik suka... persan sik berapa kali aku madah paling aku sik suka. ya lah nak menunjukkan aku paling sik suka perkara tok... Tumi bag! huuu.....

h.a.f.i.z said...

bro, satu jak aku mok padah kor.. selagi terdaya, kor himpun lah apa yang kor rasa kor mok.. aku dh himpunkan apa yang aku sik mampu beli tym aku di malaysia.. ney mok dpt tumi harga RM 300 wei~ paling murah aku nangga udah BERIBU-RABANNNNN!!!! huuuu~ tht why aku smbar tumi d ctok..

Jemari Ameera said...

Salam hafizzz...saje je kacau... assignment tak siap lagi tapi sebuk je nak kacau org kan?

السيد محمود said...


توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

السيد محمود said...




شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر

السيد محمود said...



تقدم شركة تاج 0551844053 افضل خدمات التنظيف للمنازل والبيوت وكذلك ايضا تنظيف السجاد والموكيت والمجالس وبيوت الشعر
بالدمام والخبر تنظيف فلل وشقق ومطاعم نقدم عمليات التنظيف الشاملة بمفهموها العصرى والحديث
شركة تنظيف بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام

شركة الصفرات للتنظيف والنظافه العامه بالرياض
شركة تنظيف خزانات بالدمام
شركة تنظيف سجاد بالدمام


شركة تنظيف فلل بالدمام
شركة جلي بلاط ورخام وسيراميك بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام
شركة تنظيف مجالس بالدمام
شركة طيوب لتسليك المجارى بالدمام

السيد محمود said...



افضل الخدمات المنزلية المقدمة بمدينة الخبر من شركة تاج 0551844053 فخدمات شركتنا عديده ومتعددة ومنها شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف بالخبر
شركة تنظيف بيوت بالخبر
شركة تنظيف سجاد بالخبر
شركة تنظيف شقق بالخبر


شركة تنظيف فلل بالخبر
شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف مجالس بالخبر
شركة تنظيف بالقطيف
شركة طيوب لتسليك المجارى بالخبر